BULK MAINTENANCE CONSTRUCTION

Nieuws - BMC ontwikkelt innovatieve losinstallatie voor schepen

BMC ontwikkelt innovatieve losinstallatie voor schepen

Een fragment uit het artikel in Haven op-en overslag jaareditie 2018, speciale uitgave van Bulk en Recycling magazines Benelux

(…) Innovatieve losinstallatie met mobiele stortbunkers

Voor het lossen van de lichters met gerst of mout ontwikkelde het constructiebedrijf BMC uit Roeselare in West-Vlaanderen een innovatieve losinstallatie. De schepen hoeven zich niet te verplaatsen bij het lossen. “Het bijzondere is dat een stortbunker aan de kraan is bevestigd, zodat de kraanmachinist kan werken met een vaste draaicirkel van de kraan” (...)

Project

Aan de bouw van het nieuwe logistieke multimodale platform is één jaar gewerkt. “De bouwwerken startten in september 2017”, zegt de COO van Zuidnatie. “Bovendien tekende Zuidnatie ook voor de engineering en het projectmanagement” (…). “We kozen gezien onze eigen expertise en uit kostenoverwegingen bewust niet voor een turnkeyproject. Het nieuwbouwconcept op de terminal hebben we met een intern team in nauwe samenwerking met deskundigen van Cargill zorgvuldig uitgewerkt. Zo nodig deden we beroep op externe consultants, die ons ook adviseerden bij de leverancierskeuzes. Zo zijn we ook bij BMC in Roeselare terecht gekomen.”

Aanvankelijk viel de keuze op dit West-Vlaams constructiebedrijf voor het leveren van de transportbanden en afdekbanden met een mobiel lossysteem (de tripperkar), banden, maar in de loop van de bouw kwamen daar ook bij: de mobiele hopper, de duitvalkokers (buizen), poten en explosieluiken. Belangrijk bij de keuze voor BMC - maar dat gold even goed voor de andere leveranciers – was het vermogen flexibel om te gaan met vragen en snel en doelgericht oplossingen uit te werken om het moment dat daar in de voortgang van het project behoefte aan was. “BMC is hierin geslaagd”, kijkt Abbeloos tevreden terug op de samenwerking. (…)

#bulkgoederen #stortbunker #losinstallatie_schepen 

Terug
VCA Attest