BULK MAINTENANCE CONSTRUCTION

Nieuws - Transportsysteem voor droge bulk in de Antwerpse haven

Voor het multimodale logistieke platform van Zuidnatie en Cargill in de Antwerpse haven realiseerde BMC een innovatieve losinstallatie voor gerst en mout. Ook leverde BMC, in samenwerking met zusteronderneming MBS Group, een bedekte kadeband voor een schone overslag van het product. 

De te lossen schepen hoeven zich bij het lossen niet te verplaatsen. De loskraan beweegt zich op rails langs het schip, parallel aan een circa 100 meter lange kadeband. Daarbij trekt de kraan een mobiele stortbunker met zich mee. De koppeling van de stortbunker aan de loskraan maakt het mogelijk dat de kraanmachinist met een vaste draaicirkel werkt. Dat vereenvoudigt de overslag van de producten.

Flexiblele transportband overkapping met ritsafsluiting en mobiele stortbunker

De stortbunker geleidt de gerst of mout via een sledesysteem op een 800 mm brede rubber transportband die langs de kade loopt. Deze witte, FDA-toegelaten transportband is afgeschermd met een flexibele bedekking, die als een soort rits opent als de slede passeert en daarna weer sluit. De bedekking houdt vuil en vocht tegen, wat belangrijk is voor de kwaliteit en voedselveiligheid van het product.

Lees het volledige artikel in Bulk magazine, editie mei 2019 over onstransportsysteem met mobiele bunkers en flexibele transportbandoverkapping

Terug
VCA Attest