BULK MAINTENANCE CONSTRUCTION

Nieuws - BMC en Vanheede breiden PMD-zak uit: nieuwe hoogtechnologische sorteerlijn voor plastic.

BMC en Vanheede breiden PMD-zak uit. Wereldprimeur: hoogtechnologische sorteringsinstallatie. Lees het artikel van Made in West-Vlaanderen en bekijk de video

Sterk staaltje vakmanschap

Gert Moens, managing director van BMC: “Eind 2018 werd de vraag gesteld hoe de bestaande lijn geoptimaliseerd kon worden. Samen met de projectcel van Vanheede hebben we dan de volledige engineering en het volledige 3D-ontwerp van de nieuwe installatie uitgewerkt. Nadien hebben wij de afbraak van de oude installatie en de constructie en montage van de nieuwe op ons genomen.”

Dat de realisatie getuigt van een sterk staaltje vakmanschap bewijst de snelheid van uitvoering. “Zo was de beschikbare ruimte eerder klein dus moesten we het gebouw optimaal proberen te benutten. Bovendien zouden de activiteiten bij Vanheede stilgelegd worden tijdens de werken. Door de constante toestroom van afval was het dus ook noodzakelijk om snel te handelen”, aldus Moens.

Drie weken lang werd – zeven dagen op zeven, dag en nacht – gewerkt om het ambitieuze plan te doen slagen en het eindresultaat mag er zeker wezen.

Terug
VCA Attest