BULK MAINTENANCE CONSTRUCTION

Nieuws - Rema Tip Top versterkt haar positie in de Belgische markt met overname MBS-BMC.

Arnhem, 2 juli 2021

Rema Tip Top versterkt haar positie in de Belgische markt met overname MBS-BMC.

Vandaag kondigt Rema Tip Top aan dat zij op 1 juli 2021 de aandelen van MBS BV en diens zustermaatschappij B.M.C. BV heeft overgenomen van de huidige eigenaren Gert Moens en Pierre De Keyser. Hiermee is Rema Tip Top sterk vertegenwoordigd op de Belgische transportbandenmarkt, waar MBS samen met BMC de afgelopen 25 jaar is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Rema Tip Top wordt hiermee één van de grootste totaalleveranciers van rubber- en kunststof transportbanden, transportbanden-componenten, slijtvast en corrosiebestendig wandbekledingsmateriaal en industriële kunststoffen in de Benelux.

De aanwezige expertise binnen MBS en BMC, het bijbehorende productengamma en het service apparaat hebben een sterke toegevoegde waarde voor Rema Tip Top. Deze overname komt ruim twee jaar nadat Rema Tip Top België is opgericht, die de automotive markt bedient, waar men de befaamde Rema Tip Top wielservice materialen verkoopt.

Pierre De Keyser en Gert Moens blijven eindverantwoordelijk voor de operatie in België. Zij zullen nauw gaan samenwerken met de industriële organisaties van Rema Tip Top.

Gert Moens is blij met de overname: “Deze overname geeft ons meer daadkracht in een steeds verder consoliderende markt.” Pierre De Keyser benadrukt vooral dat de toegang tot het brede portfolio van Rema Tip Top hun marktpositie zal versterken.

Bernard de Graaf, Managing Director van Rupro Beheer BV, waar Rema Tip Top België onder valt, is vooral blij dat een lang vervulde wens om een stevige positie in België te creëren gerealiseerd is. “België was altijd lastig voor ons te bedienen vanuit Nederland. Nu hebben we de mogelijkheid binnen de Benelux een stevige footprint neer te zetten en zo ons marktaandeel uit te breiden.”

Websites:                   

Terug
VCA Attest Kiwa EN 1090