BULK MAINTENANCE CONSTRUCTION

Nieuws

Rema Tip Top versterkt haar positie in de Belgische markt met overname MBS-BMC.

Rema Tip Top versterkt haar positie in de Belgische markt met overname MBS-BMC.

Vandaag kondigt Rema Tip Top aan dat zij op 1 juli 2021 de aandelen van MBS BV en diens zustermaatschappij B.M.C. BV heeft overgenomen van de huidige eigenaren Gert Moens en Pierre De Keyser.

Nieuwe hoofdzetel vanaf 6 juli 2020

Het is bijna zover ! Op maandag 6 juli 2020 nemen we intrek in onze nieuwe kantoren en werkplaatsen in het duurzame Bedrijvenpark Krommebeek te Roeselare. Ons officieel adres wijzigt vanaf die datum naar : Krommebeekpark 6, B-8800 Roeselare.

BMC East vervangt bunkers bij producent van meststoffen en bodemverbeteraars

BMC East, ons filiaal in Balen is trots op een recent afgewerkt project bij de producent van meststoffen en bodemverbeteraars Tessenderlo Kerley Ham. 

Ook BMC Bulk Maintenace Construction neemt nodige maatregelen inzake COVID-19

Op woensdag 18/03/2020 12u werden bijkomende scherpe maatregelen in het leven geroepen om de geplande werkzaamheden aan onze klanten verder te garanderen. De continuïteit van de (productie)processen van onze klanten waarborgen is nu cruciaal.  

Bedankt voor je bezoek aan onze stand op de Bedrijven Contactdagen 2019!

Wij blikken terug op een alweer geslaagde editie van de Bedrijven Contactdagen 2019. Bedankt voor jullie bezoek aan onze gezellige beursstand 1213 H1 met top muziek en fijn gezelschap van onze medestandhouders. #BCD #bedrijvencontactdagen

Nieuwe PMD sorteerlijn in RecyclePro nr 4/2019

Nieuwe sorteerinstallatie benut elke centimeter


De nieuwe blauwe zak wordt volop uitgerold over Vlaanderen. De consument kan er meer van zijn kunststoffen in kwijt, maar dat vraagt van de sorteerders om nieuwe technieken. Vanheede Environment Group investeerde daarom flink in zijn site in Roeselare om nog meer en beter te kunnen recycleren. Het vond in streekgenoot BMC (Bulk Maintenance Construction) de perfecte partner om de nieuwe machines te integreren in de bestaande loods. Een sterk staaltje technisch kunnen, want de ruimte en de tijd waren zeer beperkt.
 

Bezoek ons op de Bedrijven Contactdagen 2019!

Bezoek BMC op het grootste netwerkevenement van de regio, de Bedrijven Contactdagen: groepsstand 1213 in hal 1 op woensdag 4 en donderdag 5 december 2019 in Kortrijk Xpo.

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe vestiging gaan goed vooruit!

Het gaat goed vooruit met de bouw van onze nieuwe vestiging!

Nieuwe vestiging voor BMC in 2020!

Goede vooruitzichten voor BMC in 2020! De bouwwerken aan onze nieuwe vestiging zijn volop aan de gang. De nieuwe site komt in het bedrijvenpark Krommebeek (Roeselare). 

Matexpo 2019 - impressies. Bedankt voor uw bezoek aan onze stand

#Matexpo2019 - impressies. Bedankt voor uw bezoek aan onze stand! Klik op meer lezen en bekijk de video.

BMC en Vanheede breiden PMD-zak uit: nieuwe hoogtechnologische sorteerlijn voor plastic.

BMC en Vanheede breiden PMD-zak uit. Wereldprimeur: hoogtechnologische sorteringsinstallatie. Lees het artikel van Made in West-Vlaanderen en bekijk de video

Bezoek ons op Matexpo 2019

BMC is opnieuw aanwezig op Matexpo! U kunt ons vinden in hal 4, stand 466 van woensdag 11 tot zondag 15 september in Kortrijk Xpo.

Op Matexpo worden onder meer recente constructieprojecten toegelicht zoals een nieuwe hightech sorteringsinstallatie en de innovatieve losinstallatie voor schepen. Kom dus zeker langs op onze stand en ontdek wat wij voor jou bedrijf kunnen betekenen.

Klik op meer lezen en registreer gratis. 

BMC gespot in Het Journaal! De nieuwe pmd-zak

BMC gespot in Het VRT Journaal! De nieuwe sorteringsinstallatie in afvalverwerkingssite bij Vanheede Environment Group, voor de nieuwe blauwe zak, wordt deze week opgeleverd. (…) Bij anderhalf miljoen Vlamingen mogen al meer soorten plastic in de pmd-zak (…) https://vrtnws.be/p.oEWAJjD7O

Transportsysteem voor droge bulk in de Antwerpse haven

Lees hier de recente publicatie over ons innovatieve transportsysteem met mobiele bunkers en flexibele transportbandoverkapping in Bulk magazine, editie mei 2019. 

Voor het lossen van de lichters ontwikkelde constructiebedrijf BMC uit Roeselare in West-Vlaanderen een innovatieve scheeplosinstallatie in de Antwerpse haven. De schepen hoeven zich bij het lossen niet te verplaatsen. De kraan beweegt zich op rails langs het schip, parallel aan een circa 100 meter lange kadeband. Daarbij trekt de kraan een mobiele stortbunker met zich mee. Het bijzondere van de koppeling van de stortbunker aan de loskraan is dat de kraanmachinist kan werken met een vaste draaicirkel. 

Monteren van transportbanden en stortbunkers in de gloednieuwe cementfabriek in de Gentse haven

Monteren van transportbanden in de gloednieuwe cementfabriek van Cemminerals gelegen in de Gentse haven. BMC zorgt er ook voor de stortbunkers .

Uitbreiding sorteringsinstallatie in afvalverwerkingssite van Vanheede Environment Group

Montage uitbreiding sorteringsinstallatie in afvalverwerkingssite van Vanheede Environment Group is gestart!

Trots ook ons steentje te mogen bijdragen aan een circulaire economie met dit mooi constructieproject. Elke afvalstroom verwerken tot grondstoffen of tot energie voor een duurzame toekomst. 

Ontwerp, engineering, constructie, montage en onderhoud van custom made #installaties en machines voor #afvalrecycling.

Bekijk de video

BMC ontwikkelt innovatieve losinstallatie voor schepen

Voor het multimodale logistieke platform van Zuidnatie en Cargill in de Antwerpse haven ontwikkelde en bouwde BMC een innovatieve losinstallatie voor gerst en mout dat over water wordt aangevoerd. De kraan verplaatst zich over de lengte van het schip en de machinist werkt met een vaste draaicirkel. Daarnaast leverde BMC, in samenwerking met hun zusteronderneming MBS Group, de afgedekte transportbanden waardoor de gerst en mout beschermd zijn tegen vocht en vuil.

het artikel in Haven op-en overslag jaareditie 2018

Toegangsladder met kooi

Stalen of inoxen kooiladders die als toegangsladder tot silo's, machines, gebouwen of als evacuatieladder kunnen gebruikt worden. Volgens VCA**. Voor alle industriële sites. Hier bij een referentieklant in de #houtsector. 

Outsourcing techniekers? Een goed idee!

Externe technici, tal van voordelen. 

Ervaren techniekers op het juiste moment vinden en kunnen inzetten blijft een uitdaging. Met outsourcing van gekwalificeerde onderhoudstechnici, elektromechaniekers, monteurs en lassers voor korte of lange opdrachten kan BMC het antwoord bieden.

Meer over BMC outsourcing van technisch personeel

Permanente vorming. Opleiding hoogwerkers, verreikers, heftrucks

Bijleren, #competentieleren, bijblijven, vooruitgaan. BMC zorgt voor de #PermanenteVorming #Opleiding van haar werknemers.

Join #teamBMC

Nieuwe vrachtwagen in actie, houtindustrie

Nieuwe BMC vrachtwagen in actie 

#metaalconstructie #onderhoud #houtindustrie #spaanderplaten 

Optimalisatie afvalsorteerproces - metaalconstructie te Hamme

Optimalisatie van het afvalsorteerproces in geen tijd geslaagd. In oktober het concept metaalconstructie voor Mels Containers getekend en recent opgeleverd. De nieuwe afval sorteerinstallatie te Hamme is reeds in werking. De constructie met rubberen transportbanden, trechters, etc. zorgt voor de excellente doeltreffendheid.

Trends Gazellen 2017

Vier op een rij in 2018? BMC behoorde als snelst groeiende onderneming tot de Trends Gazellen van de provincie West-Vlaanderen in de categorie kleine onderneming in 2015, 2016 en in 2017. 

Attest VCA**

BMC behaalde op 25 september 2017 VCA** en is onderworpen aan de algemene voorwaarden voor VCA certificatie van Vinçotte nv en het College van Deskundigen. 
 

Matexpo

6 - 10 september kunt u ons terugvinden op Matexpo - Kortrijk Xpo.

MATEXPO is een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. Als derde grootste vakbeurs in Europa ontvangt MATEXPO als gevestigde waarde meer dan 40.000 bezoekers.

De 360 exposanten zijn voornamelijk importeurs van machines voor de bouw, recyclage, burgerlijke bouwkunde, goederenbehandeling, milieu en reiniging.

Constructie elevatorband staalgieterij

Voor een klant in de sector van de staalgieterij hebben we nieuwe constructie gebouwd binnenin de bestaande productieruimte. Foto's vind je bij realisaties.

Artikel BMC - MBS Motion Control

Artikel BMC - MBS Motion Control

Project 32 RVS transportsystemen voedingssector

Voor een internationale klant in de voedingssector hebben we een 32 RVS transportsystemen gebouwd en gemonteerd. Dit alles werd gerealiseerd in een periode van een 2 - tal maanden.
VCA Attest